Årskonference i Foreningen for Kønsforskning: Indblik og udsyn

Årskonference i Foreningen for Kønsforskning: Indblik og udsyn

Dato: 27.-28. april 2017

Sted: Aalborg Universitet, Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Ø

http://www.cgs.aau.dk/forskning/konferencer/indblikogudsyn/

FREIA Center for Kønsforskning samt CeMAS Center for Maskulinitetsforskning, begge ved Aalborg Universitet, slår dørene op og byder velkommen til Årskonference i Foreningen for Kønsforskning i 2017. Konferencen finder sted hvert år og afholdes på skift af de forskellige akademiske kønsforskningsmiljøer i Danmark, og i 2017 er det atter Aalborgs tur til at være vært. Temaet for Årskonferencen i 2017 er Indblik og Udsyn. Konferencen sigter på at give deltagerne et bedre indblik i den forskellighed kønsforskningen i Danmark repræsenterer på tværs af de mange forskellige akademiske kønsforskningsmiljøer i Danmark. Der er således mulighed for at få indblik i så forskellige temaer som f.eks. krig og konflikt, humanitarisme, omsorg, femistisk STS samt køn og steder. Men samtidig indeholder mange af workshops’ene også en mulighed for udsyn, fordi de ikke blot begrænser sig til en dansk kontekst men derimod beskæftiger sig med transnationale emner som f.eks. Nord/Syd-problematikker, diversitet i EU og migration og nationalisme.

Årskonferencen får desuden besøg af to udenlandske hovedtalere. Det drejer sig om hhv. Kathy Davis, Vrije Universiteit, Amsterdam, der vil holde keynote over temaet ‘Are We Still Rocking the Boat? Reflections on Gender Research as Critical Inquiry’ samt James Messerschmidt, University of Southern Maine, Portland, der vil holde keynote over temaet ‘Hidden in Plain Sight: On the Omnipresence of Hegemonic Masculinities’.

For emotionssociologisk interesserede kan workshop 2 måske være interessant:

Omsorg: ind- og udblik

Tovholdere: Hanne Marlene Dahl, RUC & Marlene Spanger, AAU

Forskellige transformationsprocesser påvirker omsorg (inklusive professionel og privat familiær omsorg). I denne workshop fokuserer vi på at identificere forskellige processer som følelsesmæssige, kulturelle, sociale, politiske og økonomiske, der spiller sammen med omsorgens form og udøvelse. Både neo-liberalisering og globalisering er centrale omdrejningspunkter, når forskellige former for kønnede aspekter i omsorgen undersøges.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s